Een ruim assortiment aan sigaren

Sigaren zijn te onderscheiden in twee soorten: Long Fillers en Short Fillers (en een klein deel Medium Fillers).

Bijna alle typen zijn opgebouwd uit het binnengoed, het omblad en het dekblad. Het binnengoed van een Long Filler bestaat uit opgerolde tabaksbladeren waaruit de hoofdnerf is verwijderd (zogenaamde frog-legs). Long-fillers komen in de meeste gevallen uit Cuba, de Dominicaanse Republiek en Latijns-Amerika. Bij een Short Filler bestaat het binnengoed van de sigaar uit korte stukjes (verknipte) tabak. Bij Ko Jager vind u een royale walk-in klimaatkamer met een mooi assortiment longfillers zoals o.a. Cubaanse, Dominicaanse en Nicaraguaanse sigaren.

Short-fillers worden geëxporteerd door diverse landen, waaronder ons vertrouwde kikkerlandje. De tabak wordt hier niet verbouwd, maar vanuit diverse streken geïmporteerd. Vervolgens worden de sigaren hier gerold en verder geproduceerd. Centraal in de beleving van sigaren roken staat het proeven. Vooral na een heerlijk diner is het roken van een sigaar met een goed glas cognac een ware sensatie. Dit is het zogenaamde after dinner moment. Sigaren roken is dan ook vooral een kwestie van genieten door middel van ruiken en proeven.

Klaas heeft een rijke ervaring en kennis over de sigaren. Hij kan u adviseren en informatie geven over de verschillende long en short fillers. 


Mocht u sigaren willen bestellen dan kan dit via de chat (rechtsonder) of vul het formulier hieronder in. Binnenkort komen deze ook op de webshop te staan!

 

*onder de 18 jaar oud verkopen wij geen tabak